Community Center 


Rancho Nuevo II, Queretaro


In the summer of 2014 Aggies Without Limits travelled to Querétaro Mexico to complete the reconstruction of a community center. The original building was much smaller and had deteriorated so that it was no longer considered serviceable or structurally sound. The new center is a 30 by 15 foot, single room building, constructed of cinder block. A rainwater harvesting system, oak wood rafters, hand sculpted rafter tails, south facing windows, plaster finish, and corrugated galvanized steel roofing are just few of the many features that complete the building. The total project time, including design and construction, took approximately 6 months, of which only four weeks were designated to the erection of the building. The building not only serves as a community center, but also as a primary school and facility for basic health needs, serving approximately 100 people. This project was successful by the contribution and through coalition of the community and government of Querétaro and our many sponsors.






Community Center (Before)

Community Center (After)
Website Builder